Pelejä nenäkoirille – nenä ylös

Tässä pelissä nenäkoirat pääsevät nauttimaan haistelusta ja etsimisestä! Sen lomassa vahvistetaan koiran oma-aloitteista haistelusta irtaantumista. Orientaatio kohti ohjajaa hajuihin uppoutumisen jälkeen on usein vaikeaa, joten sitä kannattaa erikseen harjoitella. Palkkioksi pääsee tietysti jatkamaan nenähommia.

Pelin säännöt

  1. Heitä makupala maahan vasemmalle puolellesi ja anna koiran rauhassa etsiä se.
  2. Kun koira alkaa nostaa nenää ylös, vapauta koira ja heitä makupala vastakkaiselle puolellesi.

Toista alkuharjoitusta kunnes koira alkaa heti makupalan syötyään kääntymään kohti ohjaajaa.

Lisää haastetta

Voit lisätä katsekontaktille vähitellen kestoa. Älä heitä makupalaa heti, kun koiran nenä nousee maasta, vaan palkitse koiran vasta lyhyen kontaktin pitämisen jälkeen. Kun koira innokkaasti odottaa katsekontaktissa lyhyitä aikoja, voit sekoittaa mukaan myös koiran osaamia temppuja tai muita tehtäviä.

Haastetta saat myös treenamalla peitteisessä maastossa, jossa koira joutuu etsimään makupaloja pidempään. Toisinaan voit vapauttaa koiran, mutta jättää makupalan heittämättä. Tällöin koira oppii keskeyttämään haistelun myös silloin, kun mitään ei löydykään. Jos koira ei meinaa vapautuksesta edes lähteä liikkeelle tai tarjoaa kontaktia ennen makupalan löytämistä, palkitse ripeästi!

Huomaatko mitä Pii alkoi videon lopussa valeheittojen yhteydessä tarjoamaan?