Herkulliset maksapalat

Tässä oma suosikkireseptini koirien makupaloihin. Näiden pitäisi pysyä kohtuullisen hyvin kasassa ja tuoksua koirista herkulliselta. Sisältö on kohtuullisen terveellinenkin – erityisesti nakkeihin ja lihapulliin verrattuna! Makupaloja syntyy reseptillä pellillinen ja ne helppo pilkkoa haluamansa kokoisiksi paloiksi. Kerralla voi tehdä vaikka useamman pellillisen ja pakastaa nameja sopivan kokoisissa erissä, jolloin niitä on kotona aina valmiina. Superhelppoa ja nopeaa!

Untitled design(6)

Herkulliset maksapalat

350 g jauhettua maksaa
3 kananmunaa
0,5 dl perunajauhoja
(juustoraastetta)

  1. Sekoita aineet kulhossa tasaiseksi massaksi.
  2. Levitä ohueksi kerrokseksi uuninpellille.
  3. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 15min (paistoaika riippuu uunista). Levyn pitäisi pysyä hyvin kasassa ja irrota leivinpaperista helposti.
  4. Anna levyn jäähtyä hetki ja pilko se sitten paloiksi.

Muita makupalaideoita:

  • Keitä naudan kieltä, sian sydäntä, broilerin kivipiiraa tai sian/naudan maksaa. Pilkkomisen jälkeen makupaloja voi halutessaan kuivattaa kiertoilmauunissa.
  • Natural Menu tai muu puolikostea täysravinto on terveellinen ja usein maukas vaihtoehto
  • Myös raakaa ihmisille myytävää jauhelihaa tai karjalanpaistia voi käyttää makupaloina. Karjalanpaistia voi kätevästi saksia pienemmiksi paloiksi. Muista pestä kädet raa’an lihan käsittelyn jälkeen.
  • Tee sekoitus erilaisista makupaloista. Voit laittaa sekaan myös tylsempää kuivaruokaa tai pienen määrää suolaisempia herkkuja kuten nakkeja tai juustoa.

One Comment on “Herkulliset maksapalat